PROGLAŠENE POBEDNIČKE PREDSTAVE 22. FEP-a

Juče, u okviru programa svečanog zatvaranja, pored dodele nagrade učesnicima konkursa ”Možeš biti statista, al’ usudi se i budi artista”, i proglašenja pobednika foto konkursa koji je organizovan zajedno sa firmom Best Seed Producer, proglašene su i pobedničke predstave 22. FEP-a.

Dečji žiri, stručni žiri i publika su glasali, a odluke su sledeće:

Pobednička predstava, kako je presudio dečji žiri, je ”Pustolovine Boleta Komete”, Nevid teatra i Gradskog Pozorišta ”Jazavac” iz Banjaluke, a evo i njihovog obrazloženja:

 

”Dečji žiri sastoji se od sedam članova, od kojih su dvoje višegodišnji učesnici, a pet se prvi put oprobalo u ovoj ni malo lakoj ulozi.
Dečji žiri pogledao je sve četiri takmičarske predstave u toku tri festivalska dana. Sastajao se nakon svake predstave i vredno radio.
Odlukom dečjeg žirija, pobednik 22. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade je predstava „Pustolovine Boleta komete“ Navid Teatra i Gradskog Pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke.
Svi članovi žirija jednoglasno su se složili da je u ovoj predstavi najbolja gluma, priča, efekti, muzika, scenografija. Predstava je poučna, interaktivna, bliska deci i veoma duhovita.”

Dečji žiri

Ova predstava je odnela pobedu i po oceni stručnog žirija, dok je, sudeći po glasovima publike, najbolja predstava bila ”Kako nastaje pozorišna predstava” koju su izveli glumci ADU iz Zagreba.

Stručni žiri je svoju odluku obrazložio na sledeći način:

 

”Stručni žiri 22. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u sastavu Ljubica Kovačević (specijalni pedagog), Marija Medenica (glumica) i Tijana Grumić (dramaturškinja) pogledao je četiri predstave u takmičarskom delu programa i jednoglasno doneo odluku da nagradu za predstavu u celini dodeli predstavi ’’Pustolovine Boleta Komete’’ u produkciji Nevid teatra i gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Smatramo da je ovogodišnja selekcija Kokanov Dimitrija uspešno odgovorila na zahteve savremenog pozorišta za decu, kao i da su se pozorišne trupe koje su učestvovale izborile sa nimalo lakim zadacima koje su sebi postavile.

Imali smo priliku da vidimo izuzetna glumačka ostvarenja u svakoj predstavi, kao i brojna rediteljska sredstva koja su bila veoma maštovita i efektna, čemu smo svi svedočili posmatrajući reakcije najmlađih u publici.

Sve predstave u sebi nose elemente zbog kojih zaslužuju da budu laureat festivala, međutim predstava ’’Pustolovine Boleta Komete’’ izdvojila se svojom kompletnošću u pogledu jedinstva dramske strukture, režije i glumačke igre. Toplina priče i vizuelna atraktivnost bile su objedinjene na najbolji mogući način i tako se ova predstaa nedvosmisleno nametnula kao ovogodišnji pobednik.”

 

Stručni žiri u sastavu:

Ljubica Kovačević, specijalni pedagog
Marija Medenica, glumica
Tijana Grumić, dramaturškinja

U Bačkoj Palanci, 21. avgusta 2016.

BoleKometa03”Pustolovine Boleta Komete”

kradu3”Kako nastaje pozorišna predstava”

Bap Taxi je prijateljski taxi festivala

14022345_1719510208309192_633757708769087570_n

Na sve ovogodišnje festivalske događaje koji se održavaju u ”Bagremari” možete se voziti Bap Taxijem, koji je ovogodišnji prijateljski taxi festivala.

Za sve vožnje do ”Bagremare” postoji specijalni popust za posetioce FEP-a, i jedna vožnja će iznositi 150 dinara.

Vozilo možete naručiti pozivom na broj 021/754-888.

Počeo je FEP! Vidimo se!

Foto konkurs: KAD POŽELIM BIĆU!

003

Festival Ekološkog pozorišta i kompanija Best Seed Producer vas pozivaju da učestvujete u nagradnom foto konkursu pod nazivom KAD POŽELIM BIĆU!
Šta želite da budete? Kao kroz moć Šekspirovog pera, na Festivalu Ekološkog Pozorišta smo se potrudili da zajedno ostvarimo detinje, zaboravljene ili neostvarene snove. Pekar, vatrogasac, muzičar, astronaut? Izaberite svoje omiljene rekvizite i kostime, uslikajte se ispred čuvenog Šekspirovog Glob teatra, koji se nalazi u izletištu Bagremara i osvojite slatke nagrade!

Organizator nagradnog foto konkursa je Festival ekološkog pozorišta, u saradnji sa kompanijom Best Seed Producer kao generalnim sponzorom.

Učešće na konkursu je dobrovoljno i besplatno.

Konkurs će se realizovati na zvaničnom website-u kompanije Best Seed Producer. Na samom mestu fotografisanja, volonteri festivala će unositi fotografije učesnika na stranicu, uz lični pristanak i koje će biti vidljive javno.

Učesnik putem društvenih mreža može da podeli link sa website-a svojim prijateljima, koji direktno vodi do fotografije, i na taj način sakuplja glasove za nagradu.

Dve fotografije sa najvećim brojem glasova, i jedna po izboru kreativnog žirija festivala osvajaju nagradni slatki paket.  Nagrađeni učesnici biće proglašeni poslednji dan festivala.

U konkursu učestvuju samo fotografije koje su na gore naznačen način postavljene od četvrtka 18.08.2016. godine do 21.08.2016. godine, odnosno u toku trajanja samog festivala.  Nagrađene fotografije biće proglašene poslednji dan festivala.

Jedna osoba može osvojiti jedan poklon paket.

 • Učesnici u nagradnom foto konkursu potvrđuju:
 • das u saglasni sa pravilima ovog konkursa
 • pristaju da organizator prikupljene fotografije koristi kao promotivne materijale bez dodatnih nadoknada učesnicima;
 • pristaju da organizatoru ostave svoje lične podatke (ime, prezime i e-mail adresu) prvenstveno u svrhu kontaktiranja i objavljivanja imena na festival, kao i Facebook stranici Best Seed Producer ukoliko je učesnik osvojio nagradu ili obaveštenja u toku konkursa;

Organizator:
Festival ekološkog pozorišta, Bačka Palanka
Best Seed Producer

 

 

 

Biografije članova žirija

Predstavljamo vam kratke biografije ovogodišnjih članica stručnog žirija, koje će ocenjivati predstave u takmičarskom delu programa:

 

Tijana Grumić

Tijana je rođena pre skoro 23 godine u Novom Sadu – bio je 13ti u mesecu, ali srećom nije bio petak. Ipak, to je nije sprečilo da povremeno u životu bude baksuz. Poslednjih 10ak godina provela je uglavnom u Istraživačkoj stanici Petnica, gde su već počeli da je ubrajaju u inventar. U meђuvremenu, završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i radila na nekoliko pozorišnih predstava (za decu, ali i za odrasle) ponekad kao autorka, ponekad kao dramaturškinja, i jednom kao asistentkinja režije. Zna da žonglira i hoda po žici, a omiljeno voće joj je ananas.

-Asistentkinja režije na predstavi ”Šta je ona kriva nije ništa ona kriva” po tekstu Vesne Perić, a u režiji Anđelke Nikolić, Bitef teatar, april 2015.

-Autorka teksta ”4 boje 5 pištolja” izvedenog u Omladinskom pozorištu DADOV u oktobru 2015., režija Aleksandar Marković

-”Ovo je najstrašniji dan u mom životu” – dramatizacija istoimene knjige Jasminke Petrović, omladinsko pozorište DADOV, april 2016. godine, režija: Vladan Đurković

 

14060258_10206983985141005_1265232807_o

 

Marija Medenica

http://www.snp.org.rs/?page_id=8374

Rođena je u Beogradu 23. jula 1981. godine. Nakon tri godine studija na grupi za Srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu upisala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Borisa Isakovića. Od maja 2008. zaposlena u Srpskom narodnom pozorištu. Živi u Obrenovcu, gde u saradnji sa Domom kulture i sportova od 2006. godine vodi školu glume kroz koju je prošlo 40-ak mladih i premijerno izvedeno 10 predstava.

 

14030710_10206983983580966_1197190167_n

 

mr Ljubica Kovačević, specijalni pedagog

.
Od kada zna za sebe, traga za odgovorima i trudi se da prati i prepoznaje “znakove pored puta”. Tako je 1994.god u Bačkoj Palanci nastao Dečiji centar “Različak” koji je otvorio mnoga vrata i kome su širom otvarana vrata i što je važnije – srca najboljeg dela čovečanstva. Uz Različak je ubrzo pokrenula Festival ekološkog pozorišta za decu, uz koji je dugi niz godina neprestano rasla zagledana u Nebo. I dalje istražuje Nebo, uz pomoć svojih učenika, od kojih ne prestaje svakodnevno da uči da se raduje životu. Od 2002. predaje Pravoslavnu veronauku u ŠOSO Milan Petrović – Novi Sad, a sa đacima najčešće peva i pravi predstave o Ljubavi.

14037961_10206983984580991_413818625_o

 

Završen je konkurs “Možeš biti statista, al’ usudi se i budi artista”

3_OTELO_cover_cropped_FINAL_001

Obaveštavamo Vas da je konkurs za talente “Možeš biti statista, al’ usudi se i budi artista” u ponoć zatvoren zbog dovoljnog broja prijavljenih učesnika. U toku dana smo pogledali Vaše prijave i izabrali sledeće učesnike:

 1. Nina Todorović i Nenad Todorović
 2. Sanja Peulić i Nenad Todorović
 3. Marija Jovanović i Sanja Peulić
 4. Nina Šuljan i Marko Šalić
 5. Jelena Čapanda i Marko Šalić
 6. Tea Živković i Isidora Karanović
 7. Tamara Lakić, Marko Šalić i Nikola Jandrić
 8. Akordov kvartet
 9. Nina Blagojević

Da biste saznali koje talente imaju naši učesnici, dođite u petak 19. avgusta na binu “OTELO (se)” u sklopu 22. Festivala ekološkog pozorišta da se zajedno družimo, pogledamo nastupe naših prijatelja ali isto tako i glasamo za naše favorite! Pored učesnika konkursa na pomenutoj bini očekuje nas još mnogo iznenađenja! Nastupa na ovoj bini biće sve do 21. avgusta, odnosno do kraja FEP-a!