KОНKУРС за учешће на
26. ФЕСТИВАЛУ ЕKОЛОШKОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Бачка Паланка, Србија
20-23. августа 2020. године
Фестивал еколошког позоришта за децу и младе расписује конкурс за учешће на 26. Фестивалу који ће бити одржан од 20. до 23. августа 2020. године у Бачкој Паланци. Овом приликом позивамо сва професионална позоришта за децу и младе да пошаљу своје пријаве и учествују на 26. Фестивалу.


Представе које испуњавају УСЛОВЕ УЧЕШЋА:НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА:

Попунити ПРИЈАВУ. (клик на ЛИНK за онлaјн пријаву)

Најкасније до 15. децембра 2019. године!


Пријаве који стигну након наведеног рока као и пријаве које су непотпуне сматраће се неважећим. У случају неважећих пријава, као и у случају успешног аплицирања, бићете обавештени путем мејла најкасније 10 дана од дана приспећа. Истим путем бићете обавештени о статусу ваше пријаве и наставку селекције. Приложени материјали остају у архиви Фестивала, а користе се искључиво за потребе селекције и промоције фестивалског програма (програмска књижица, плакат, сајт, друштвене мреже, промотивни видео). Уколико имате било каквих проблема са онлине пријавом или додатна питања можете нам се обратити мејлом на адресу:
office@fep.org.rs
НАЧИН СЕЛЕKЦИЈЕ:

Селекција почиње анализом приспелих пријава електронским путем. Врши се одабир представа које ће погледати селектор, након чега следи договор са организаторима позоришта око термина и места извођења представе на коју долази селектор. Селектор, након извођења свих представа, бира оне (од 5 до 10) које ће ући у такмичарски програм 26. Фестивала еколошког позоришта за децу и младе.

Основни критеријум за селекцију представа је њихов уметнички квалитет као и могућност извођења представе у техничким условима које Фестивал поседује (преузми ТЛОЦРТ СЦЕНЕ). О квалитету представа и могућности извођења одлучује селекторка Фестивала драматуршкиња ТИЈАНА ГРУМИЋ.

О прелиминарним резултатима селекције учесници који су прошли селекцију биће обавештени електронским путем најкасније до 15. јануара, а коначни резултати биће објављени на сајту Фестивала (www.fep.org.rs) најкасније до 1. јула 2020. године.


НАГРАДА “ДОБРО ДРВО”:О награди стручног жирија одлучује трочлани жири састављен од:

- афирмисаних драмских уметника,
- педагога (посебно награђиваних и запажених у раду са децом),
- еколога, заштитара животне средине.

Имена чланова стручног жирија биће објављена накнадно.

О награди дечијег жирија одлучује седмочлани жири састављен од деце која имају посебан афинитет ка драмској уметности, узраста од 4 до 14 година. Ментор дечијег жирија је васпитач/учитељ.

О награди публике одлучује се путем оцењивања представе на скали од 1 до 5, као и на скали емоција за млађе од 5 година.

О награди за посебан допринос у стваралаштву за децу и младе одлучује Савет фестивала и Уметнички одбор.

УСЛОВИ ГОСТОВАЊА:

Према могућностима организатора Фестивала, трошкове пута до Бачке Паланке и назад сносе учесници, док трошкове локалног транспорта и транспорта са аеродрома и назад (у случају гостовања позоришта из иностранства), смештаја (до 3 ноћења), хране и техничке подршке сноси организација Фестивала.