Завршен конкурс за
представе за 26. ФЕП

За нешто више од месец дана, колико је трајао конкурс, на адресу Фестивала еколошког позоришта за децу и младе стигло је више од 40 пријава из целог света. Своје интересовање за учешће на ФЕП-у исказале су позоришне трупе из целог света - Грчка, Иран, Исланд, Италија, Немачка, Словенија, Русија, као и позоришта из Србије, Црне Горе и Хрватске.

У наредном периоду наша селекторка драматуршкиња Тијана Грумић одабраће најбоље представе које ће учествовати у такмичарском програму 26. ФЕП-а.

"Из године у годину можемо се похвалити све већим бројем пријављених представа, а овог пута тај број је премашио и број година трајања фестивала. Још важније, видљивост ФЕП-а је такође све већа - пријављене представе нису само из Србије или из региона, већ из целог света. Најважније - пријављене представе су разноврсне, не само по питању садржаја, већ по питању форме, позоришног израза и приступа. Ипак, не могу а да не поменем и то да је највећи број пријава послат од стране независних трупа и уметника, док су институционална позоришта, (махом из Србије) истицала да им фестивал као што је ФЕП није приоритет. ФЕП ће, као и сваки пут до сада, преживети и без таквих институција, али чини ми се да институције треба озбиљно да размисле о својим приоритетима", рекла је Грумићева поводом завршетка конкурса.
Они који прођу селекцију, о прелиминарним резултатима биће обавештени до 15. јануара електронским путем. Најбољи са конкурса (5-10 представа) такмичиће се за награду "Добро дрво" на 26. ФЕП-у који ће бити одржан од 20. до 23. августа у Бачкој Паланци.