Добитници награда „Добро дрво“ 26. Фестивала еколошког позоришта за децу и младеНакон целодневног, првог онлајн издања Фестивала еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци, на самом крају 13-сатног програма додељене су награде „Добро дрво“.

Према одлуци дечијег жирија, победничка представа 26. ФЕП-а је „ЛОЛ из стрипа“, Уметничког удружења АртФракција из Инђије, док је у тесној борби у последњим минутима гласања, са 46 одсто гласова публике, награда „Добро дрво“ додељена је и Позориштанцу Острво и представи „Дрвце је друг“.У такмичарској селекцији 26. Фестивала еколошког позоришта за децу и младе одигране су четири представе - „Од тачке до бескраја“ Позоришног студија Нада (Рума), „ЛОЛ из стрипа“ Уметничког удружења АртФракција (Инђија), „Дрвце је друг“ Позориштанца Острво (Нови Сад) и „Жабац и странац“ Сеоског културног центра Марковац и Хоп.Ла! (Београд). У ревијалном делу програма, премијерно је одиграна представа „Жабац и странац“, настала у копродукцији ФЕП-а и Градског позоришта Бечеј.

Више од хиљаду породица пратило је 26. Фестивал еколошког позоришта за децу и младе читавог дана путем ФЕП-овог јутјуб канала. Хвала вам што сте и ове године били део нашег Фестивала, а догодине, видимо се, надамо се, уживо!

Образложење дечијег жирија

Ми, дечији жири, у саставу Дуња, Василије, Марија, Мила, Искра, Ива и Лена, као председница жирија, одлучили смо да награду за најбољу представу 26. ФЕП-а по избори дечијег жирија доделимо представи ЛОЛ ИЗ СТРИПА.

Ова представа испунила је наша очекивања. Представа је, иако наизглед једноставна, била врло маштовита. Глумац је био забаван, смешан и добро је глумио. Осим тога, имао је интеракцију и стварно разговарао са нама. Прича је била забавна и имали смо утисак као да стварно читамо стрип.

Мислимо да је важно што смо могли да представу гледамо уживо, јер је то много боље од позоришта онлајн. Надамо се да ће следећи ФЕП бити уживо. Желимо да похвалимо и све остале представе, јер се види да је у све уложено много труда. До следећег ФЕП-а поздравља вас дечији жири!