РАЗЛИЧКОВ ДЕЧИЈИ ЖИРИ


Зовем се Лена Радовановић. Са 5 година сам кренула у вртић Различак. Сада имам 12 година и завршила сам пети разред основне школе. Такође сам завршила трећи разред музичке школе, инструмент виолина. На фолклор идем већ 7 година.


У жирију желим да будем због нових искустава и дружења. Желела бих да видим представе комичног карактера.

Kретање представља све физичке активности и промене. Свакодневно се крећем и крећем се због здравља, а и зато што су физичке активности основни део нашег дана, попут шетње, тренинга итд.Зовем се Kоља Гарамхеђи. Завршио сам други разред ОШ "Свети Сава". Тренирам карате у клубу "Kизами". Имам зелени појас. Идем у Музичку школу и свирам кларинет. Волим да се дружим са другарима на улици, да јурцам на бициклу и идем на базен. Највише волим да идем на море. Kад порастем волео бих да будем пилот највећег авиона на свету или научник и да проучавам ванземаљце.


У жирију желим да будем зато што волим да гледам представе и да причам о њима са осталом децом у жирију. Био сам у дечијем жирију већ два пута. Волео бих да видим занимљиве представе о животињама и о очувању планете.

Kретање значи промена положаја тела у односу на друга тела. Ја се крећем када шетам, трчим, возим бицикл зато што идем да се дружим са другарима или идем код бабе и деде, нане и деде, свугде.Зовем се Маша Радонић. Имам 8 година и завршила сам први разред. Волим школу, волим да идем на море, а волим и да се вратим са мора јер је тада ФЕП. На ФЕПу се дружим са другарима, играм се, гледам пуно представа, ручам нешто лепо увек, будемо у природи и уживамо. Једва чекам да почне.


Желим да будем у жирију зато што волим да гледам и оцењујем представе. Волела бих да видим представу са једнорозима и мацама и пуно деце. Сви да играју, плешу, да се дотерују, стављају машнице, праве репиће. Око њих плешу и лете месечеви, звезде, сунца, лизалице и бомбоне.

Kретање је када се неко креће. Kада шета, трчи, скаче. Мама, како би се кретали они који немају ноге? Па онда може на рукама, јел да? Ја се крећем када пливам, скачем, трчим. И треба да се крећемо да би били здрави. Онда се уморимо, па спавамо и пробудимо се одморни.Зовем се Богдан Јовић, рођен сам 2014. године и ученик сам II разреда ОШ "Свети Сава" у Бачкој Паланци, а завршио сам ПУ "Различак". Био сам учесник ФЕП-а као члан дечијег жирија 2019. и водитељ 2020. и 2021.године.


У жирију хоћу да будем зато што волим да разговарамо о представама које гледамо и да дам свој суд о томе. Желим да видим представе које су другачије од оних које иначе играју за децу, али да не буду тешке да их и ми деца разумемо.

Кретање значи померање од једног до другог места, путовање. Ја се крећем када идем на летовање, у школу, на тренинг. Kрећем се да бих се померио са места, да бих стигао где сам кренуо.Зовем се Мила Мајсторовић Пољански, идем у ОШ ”Десанка Максимовић”, следеће године крећем у пети разред. Много волим да читам, слушам музику, омиљени бенд ми је БТС. Тренирам модеран плес и идем на часове сликања. Мој град још увек нема позориште, па мене моја мама води у Нови Сад када желим да гледам неку представу.


Желим да будем у дечијем жирију јер много волим представе, одувек сам волела Феп, и осећам да ту припадам. Сваке године се дружимо и увек је лепо опет видети моје васпитаче! Надам се да ће и ове године бити лепо! Желела бих да погледам много представа са различитом тематиком : комичне, поучне, оне које укључују и публику, представе са много ликова (ликова у облику људи, животиња и биљака).

Kретање представља одређене покрете које изводе жива бића. Све што изводимо је кретање, било која врста померања тела. Постоје многе врсте кретања : скакање, пливање, трчање, плесање... Имам утисак да се ја стално крећем, крећем се када шетам, трчим, играм се, возим бицикло, пливам...Чак и у сну изводим разне покрете, на које не могу да утичем.Зовем се Лука Милошев. Идем у ОШ ”Свети Сава” . Тренирам кошарку у Фениксу. Имам брата Вука, маму Данијелу и тату Александра. Kад порастем желим да будем кувар. Знам да причам Енглески. Волим да пливам у базену и да свирам клавир.


У жирију желим да будем зато што је јако лепо док гледам све те представе. Смејем се, уживам... Желим да видим комедију и представу са животињама.

Кретање је кад се сво време помераш и не стојиш. Крећем се кад негде требам да идем или нешто да узмем.Зовем се Александра Јовић. Рођена сам 2012. године и ученица сам IV разреда ОШ " Свети Сава" у Бачкој Паланци. Завршила сам ПУ "Различак". На ФЕП-у сам учествовала као члан дечијег жирија и водитељка ФЕП- овог дневника.


Када сам у жирију онда могу да гледам све представе, да се забавим и да заједнички одлучимо које су најбоље представе. Желим да гледам комичне представе и пар озбиљних.

Kретање је промена положаја тела у односу на тело које мирује. Ја се крећем стално. Најчешће због игре, али и због тога што другачије не умем. Немирне сам природе, кретање ми је у крви.

МОДЕРАТОР ДЕЧИЈЕГ ЖИРИЈА

Данило Миловановић


Данило Миловановић је глумац Позоришта младих у Новом Саду.
Завршио је глуму на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Никите Миливојевића и Бориса Лијешевића. Током каријере, сарађивао је са Народним позориштем Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић“, Истарским народним казалиштем у Пули, Позориштем „Пинокио“ и Српским народним позориштем. У Позоришту младих игра у представама „Kоса“, „39 степеника“, „Деца паклене поморанџе“, „Три мускетара“, „Kад сам био гарав“, „Евгеније Оњегин“, „Девојчица са шибицама“, „Разговори у четири ока“ и многим другим. У Српском народном позоришту игра у представама „Небески одред“, „Розенкранц и Гилденстерн су мртви“ и „Аматери“. Осим у позоришту, глумио је и у неколико играних и документарних филмова и серија, међу којима су „Блок 27“, „Понд“, „Драва се не предаје“, „Велики подсетник“, и тако даље. Добитник је Награде за најбољег младог глумца на 46. Данима комедије у Јагодини. Данило је певач бенда „Шлагворт“ и велики љубитељ финског боћања – молкија.