Представе на 28. Фестивалу еколошког позоришта за децу и младе
такмиче се за награду ДОБРО ДРВО о којој одлучује:

СТРУЧНИ ЖИРИ

Јована Ракић плеше и истражује плес и кретање од детињства и искрено ужива у томе, па може да се каже да је кореограф и плесни педагог. Завршила је МА студије на Академији за музику и плес (Kелн,Немачка), а претходно је дипломирала на Одсеку за етнологију и антропологију на Филозофском Факултету у Београду. Добитница је стипендије Dance Web (2011), Nomad Dance Akademy (2010) и Enparts Open Campus (2011). Блиско сарађује са уметницима независне сцене у Београду и Новом Саду и члан је Групе „Хајде да…“ и организације „Станица Сервис за савремени плес“ у Београду, као и женске уметничке групе и фестивала „Покретница“ у Новом Саду. Тренутно је чланица Извршног одбора АССИТЕЈ СРБИЈА. Активна је као плесни педагог у Новосадском дечијем културном центру, где је аутор едукативног програма савременог плеса за децу. У последњих десет година посветила се раду на пројектима чији је фокус креирање за децу и рад са децом и младима у контексту извођачких уметности и савременог плеса, радећи као водитељ лабораторија, радионица, као аутор и члан креативног тима пројеката и програма. Јована је ауторка представе ”Ту сам испод половине капи”, која је на 27. ФЕП-у освојила Награду публике.

Душко Мазалица, je глумац и уметнички директор Дјечијег позоришта Републике Српске. Завршио је глуму на Академији умјетности у Бањој Луци 2002. године. Играо у преко 60 представа у Дјечијем Позоришту РС. Награђиван наградама на интернационалним фестивалима, од којих се издвајају „Тужни принц“ и улога сјенке, „Мајстор и Маргарита“ улога Мајстора, те Гуливера, Дон Кихота, Одисеја у истоименим представама са којима је учествовао на око 20 фестивала у Европи и шире.
Учествовао у пројекту Зелени економски развој (2011)који спроводи УНДП као заштитно лице пројекта професор Атом. Године 2014. завршио мастер на креативној ФТВ продукцији на ФДУ у Београду. Године 2016. радио дјечију емисију „Шарени свијет“ као креативни продуцент и главни глумац, а која је едукативно-драмског карактера. Од 2016. године води часове глуме за дјецу узраста од 4 до 12 година у школи Деа Ника. 2021. Режира „Јаблана“ у Дјечијем позоришту РС и проглашен је за првака Дјечијег позоришта РС.

Маша Аврамовић је по вокацији педагог. Студије педагогије завршила је на Филозофском факултету у Београду, као студент генерације, верујући у педагогију као саигру науке и уметности васпитања и образовања, усмерену на стваралачки раст и развој. Тренутно ради на докторској дисертацији на универзитету Södertörn у Шведској, у којој развија концепт "педагогије животности" и трага за питањима кроз која деца и одрасли заједнички истражују свет и своје место у њему. Посебно ужива у раду са студентима, као предавач и ментор. Оснивач је Центра за развој културе дечјих права у оквиру кога развија образовне програме у школама и вртићима, институцијама културе, локалним заједницама. Активиста је за дечја права. За унапређивање права деце, а посебно права на њихово активно учешће у друштву и култури, и повезивање стручњака и институција из Србије и Шведске у овој области, награђена је посебних признањем Амбасаде Шведске у Београду. Тренутно живи и ради на релацији Стокхолм - Београд.