KОНKУРС

за учешће на
28. ФЕСТИВАЛУ ЕKОЛОШKОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Бачка Паланка, Србија
18-21. августа 2022. године
Фестивал еколошког позоришта за децу и младе расписује конкурс за учешће на 28. Фестивалу који ће бити одржан од 18. до 21. августа 2022. године у Бачкој Паланци. Овом приликом позивамо сва професионална позоришта за децу и младе да пошаљу своје пријаве и учествују на 28. Фестивалу.

Најављено издање Фестивала бави се темом КРЕТАЊА. Стављајући покрет у фокус скрећемо пажњу на важност прихватања других, другачијих људи и култура. ПОКРЕТ је путовање, промена, разумевање и домаћински однос према свима онима који далеко од свог дома траже уточиште. Покрет се не односи само на наше кретање, одласке и доласке, односи се и на живот наше планете у тренутку највеће еколошке кризе и климатских промена. Након две године стајања у истом месту изазваним пандемијом Корона вируса, време је да кренемо даље, а за то је потребно да се покренемо.


Представе које испуњавају УСЛОВЕ УЧЕШЋА:


Представе које ће имати приоритет:НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА:

Попунити

> ПРИЈАВУ. <

Најкасније до 31. децембра 2021. године!


Пријаве који стигну након наведеног рока као и пријаве које су непотпуне сматраће се неважећим. O резултатима селекције ћете бити обавештени путем мејла најкасније 15 дана након рока за пријаву, а о приспећу ваше пријаве аутоматски ће вас обавестити Google form. Приложени материјали остају у архиви Фестивала, а користе се искључиво за потребе селекције и промоције фестивалског програма (програмска књижица, плакат, сајт, друштвене мреже, промотивни видео). Уколико имате било каквих проблема са онлине пријавом или додатна питања можете нам се обратити мејлом на адресу:office@fep.org.rs


НАЧИН СЕЛЕKЦИЈЕ:

Селекција почиње анализом приспелих пријава електронским путем. Врши се одабир представа које ће погледати Уметнички одбор након чега се објављује списак представа које ће учествовати у такмичарском програму 28. Фестивала еколошког позоришта за децу и младе.

Основни критеријум за селекцију представа је њихов уметнички квалитет као и могућност извођења представе у техничким условима које Фестивал поседује.

О прелиминарним резултатима селекције учесници који су прошли селекцију биће обавештени електронским путем најкасније до 15. јануара, а коначни резултати биће објављени на сајту Фестивала (www.fep.org.rs) најкасније до 1. јула 2022. године.

НАГРАДА “ДОБРО ДРВО”:


УСЛОВИ ГОСТОВАЊА:

Према могућностима организатора Фестивала, трошкове пута до Бачке Паланке и назад сносе учесници, док трошкове локалног транспорта и транспорта са аеродрома и назад (у случају гостовања позоришта из иностранства), смештаја (до 4 ноћења), хране и техничке подршке сноси организација Фестивала. Фестивал је отворен за предлоге и иницијативе о заједничком прикупљању додатних средстава за путне трошкове.