ЖИРИ МЛАДИХ

драмског студија ”ПРОСЦЕНИЈУМ”


Мирјана Лажетић има 11 година и погађа Oсновну школу ”Вук Kараџић” у Бачкој Паланци.

”Уписала сам се на глуму пре годину дана, јер ми се то јако свиђа и зато што желим да се ослободим треме. На часовима се дружимо и забављамо и много тога новог научимо.”Луна Ристић има 13 година и похађа Основну школу “Свети Сава” у Бачкој Паланци.

”Уписала сам се на глуму када је студио Просценијум започео са радом. Глуму сам изабрала јер ми је увек било занимљиво како то глумци изводе представе тако реално и без грешке, па сам хтела и ја да пробам и то је постала моја љубав.”Вукашин Бјељац има 13 година и похађа Основну школу ”Вук Kараџић” у Бачкој Паланци.

”На глуму сам се уписао зато што сам са позориштем упознат од малих ногу, још са вртићем сам ишао на представе и много волео то, увек ми је било интересантно како глумци успеју да одушеве мноштво људи у публици. Такође глума пружа прилику за креативност и импровизацију, што је веома важно код деце. Глума помаже да се повежемо са публиком и створимо посебан однос са њима, веома је интересантно како емоције које глумци преносе могу дирнути срца гледалаца. И зато ја волим глуму.”Милица Мучибабић има 11 година и похађа Основну школу ”Вук Kараџић” у Бачкој Паланци.

”Уписала сам се на глуму пре годину дана, јер ме је то одувек привлачило. Веома сам срећна јер сам упознала много нових другара и научила много тога. Обожавам да идем на часове глуме.”Ива Томан има 14 година и похађа Гимназију ”20. oктобар” у Бачкој Паланци.

”Глуму сам уписала да бих стекла више самопоуздања и да бих се ослободила. Волим да идем на глуму зато што тамо уживам и забављам се и дружим са својим другарима.”Вишња Јовић има 12 година и похађа Основну школу "Свети Сава" у Бачкој Паланци.

"На глуму сам кренула пре годину дана. Никада пре нисам имала искуства, али ме је увек привлачило позориште и глума као професија. Пресрећна сам што сам део студија “Просценијум” јер сам се тотално пронашла у свему овоме. Уживам на часовима и научила сам много нових ствари."Софија Шипка има 12 година и похађа Основну школу "Свети Сава" у Бачкој Паланци.

"На глуму сам кренула по препоруци најбоље другарице, и нисам се покајала. Одушевљена сам са целом и екипом и уживам на часовима. Радујем се даљем раду."менторка жирија младих


Марија Чутура је дипломирала глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи Бранка Плеше.

”Моја љубав према глуми је настала још у раном детињству, захваљујући мом оцу који је такође заљубљеник у овај позив. Након неколико година играња у позориштима, отиснула сам се у иностранство. Након повратка у Србију , тачније у мој родни град Бачку Паланку, покренула сам драмски студио “ Просценијум” за децу и одрасле. Увек сам имала жељу да поред играња, своје знање пренесем и на млађе генерације. На питање, “зашто волим глуму”?, цитирала бих великог Оскара Вајлда,: “Толико волим глуму, јер је много стварнија од живота”.