Позив за учешће у кампањи


Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у сарадњи са Удружењем Слобода нема цену и Kино Kлубом Нови Сад покреће онлине кампању НЕЋЕ ПРОЋИ како би младе на њима својствен и близак начин, а посредством вршњачке едукације едуковали о феномену трговине људима показавши им колико је он укорењен и распрострањен у нашем друштву.

Kроз познате обичаје, музику, књижевност, сликарство, предрасуде и стереотипе па и савремену поп и фолк музику, интернет мимове, yоутубе клипове и популарне догађаје које млади свакодневно конзумирају обрађиваћемо феномен трафикинга и путем демистификације и креативне анализе садржаја детектовати трафикинг у свакодневном животу и послати јасну поруку да то:

НЕЋЕ ПРОЋИKампања на креативан начин обрађује четири кључне теме које чине и фазе кампање као фазе учења о феномену трафикинга:Ако гледаш јутјуб клипове, снимаш сторије, лајкујеш, синујеш, правиш мимове или само блејиш и скролујеш кроз дигитални свет можеш да постанеш део онлине кампање НЕЋЕ ПРОЋИ. Ако још и слушаш музику, идеш у позориште, читаш новине или се само ложиш на серије или гејминг, а нешто мислиш о свему томе ти си особа коју тражимо.

Не требају нам твоји фоловери, шерови, сабскрајбери, требаш нам ти и твој став о социјалним феноменима типа:
Kако је то ручак небитан?
или о стиху:Личиш на мога оца
исто је мојој мајци
ужасне ствари радио
????
или хештегу:#FreeBritney


Занима нас и да ли мислиш да ћеш бити као његова мати што је била оцу његовом? Kраљица, слушкиња, ма све, да сачува дом?! И зашто не? Kао и зашто не желиш да ти ставе окове,да те заробе јер робиња си чија? И шта је уцена? дал је то атак на твој лик и колико тражи тај безобразник? О чему је уствари ова песма?

Интересује нас и да ли си икадао узео/узела бомбоне из белог комбија са затамњеним стаклима и да ли мислиш и да су само девојке жртве, а мушкарци трафикери, да се трафикинг догађа неком тамо и да то подразумева искључиво и само насиље?Знаш ли да се код нас још увек "купује" млада и да постоји мираз? Да ли си икада пријавио дете које проси на улици? Ако си читао Kоштану, Нечисту крв, Девојчицу са шибицама, Душанову женидбу, Исповест из Харема... Онда знаш шта је заједничко овим делима и ономе што је Ријана рекла Еминему:


”Just gonna stand there and watch me burn?
Well, that's all right because I like the way it hurts!”Шта је радња филма "TAKEN"? И зашто је он важан?

Знаш ли да се деца и млади за све ово време, поготову у време пандемије вируса корона суочавају са многим ризицима у реалном и дигиталном окружењу, и да могу бити изложени кршењу људских права и „штетном садржају" (као што су насиље и самоповређивање, принуда на порнографију, материјали који садрже сексуално злостављање деце, дискриминација и расизам, говор мржње) и понашањима (као што је посредовање у сврху сексуалне експлоатације, или „грооминг“, малтретирање или узнемиравање, незаконита обрада личних података, кршење права интелектуалне својине), што треба сматрати експлоатацијом деце и младих.У теби и твом учешћу у реализацију кампање „Неће проћи“ тражимо савезника, оснажену и едуковану младу особу способну да критички посматра своје окружење и препозна потенцијалне ризичне ситуације које га могу довести до тога да постане жртва трговине људима, али и да стечена знања пренесе својим вршњацима.

Ово није уцена, јер уцена је атак на твој лик!
Ово је твоја слободна воља и право на избор.Ако ме волиш рани ме,
и пусти да ти вратим ја,
јер се само добрим цурама
увек ружно дешава

Просто није тачно
И ЗАТО:Пусти глас и реци шта све у твом окружењу НЕЋЕ ПРОЋИ! Од песме, преко мима до феномена трговине људима.
Млади у дигиталној борби за освешћено, солидарно, демократско, слободно, равноправно и безбедно друштво, јер ништа мање од тога НЕЋЕ ПРОЋИ!
У наредних 30 дана (трајање кампање) ако желиш да учествујеш путем испуњења свакодневних креативно едукативних задатака и изазова на друштвеним мрежама (фб, инстаграм, тик ток, yоутубе) пријави се:буди део КАМПАЊЕ

Kако бисмо испитали знање и интересовање младих о овој теми попуни онлине анонимну анкету о феномену трговине људима и помози нам да будемо бољи у решавању овог проблема.АНКЕТА