ИЗ ФЕПОВЕ БАШТЕ

БИЛТЕН
KРЕТАЊЕ – АУТОСТОПЕРСКИ ВОДИЧ КРОЗ ФЕП

Позоришна уметност важи за уметност тренутка (и никакви снимци позоришних представа неће нас уверити у супротно!)... Зато је квалитетно извештавање са позоришних догађаја од изузетне важности – делом у сврхе стварања архиве, делом за непосредно информисање и уживање у току фестивала. Међутим, ФЕП-ов билтен не чине само уобичајени фестивалски материјали (информације о садржају фестивала, интервјуе, критике...), ФЕП-ов билтен преноси и јединствено искуство фестивала. ФЕП-ов билтен може да се с уживањем чита чак иако нисте присуствовали фестивалу, може да се чува, дели и позајмљује пријатељима. Зашто? Важан део билтена чине управо колумне гостујућих списатељица/писаца. Свакодневно ће читаоци билтена моћи да уживају и у неколико прича/дневничких и других записа (па можда и хороскопа и кулинарских рецепата, ко зна!) за различите узрасте. Такође, наше позоришне критике написане су свима разумљивим језиком, стручне су и независне. Позоришне критике обавезан су део билтена фестивала, између осталог зато што желимо да надоместимо незаинтересованост етаблиране критике за представе за децу и младе, те имамо велику одговорност да свакој појединачној представи доделимо благонаклону, аргументовану и информисану критику. Напоредо са критиком, прикупљамо и утиске гладатељки/лаца свих доби, како са представа тако и са бројних ФЕП-ових радионица, као и садржаје округлих столова. На тај начин Билтен не ствара само тим списатељица/писаца Од малих ног(у) већ и сви заинтересовани посетиоци и учесници фестивала.

Билтен се реализује уз помоћ регионалне платформе за развој и афирмацију позоришта за децу и младе ОД МАЛИХ НОГУ.


УРЕДНИЦА
МИНА ПЕТРИЋ


Мина je драматуршкиња и драмска списатељица. Дипломирала је на одсеку за драматургију Академије уметности у Новом Саду. Иза себе има неколико професионалних позоришних пројеката од којих се посебно издваја драматургија представе “Kод вечите славине” за коју је награђена Стеријином наградом за драматургију. Две су јој драме објављене: „Пад Авале“ (часопис Сцена/ ФСП двојезично) и „Незаборавак, поточница, змијске очи“ (часопис Сцена). Основала је, уређује и пише за онлајн магазин Iz Off-a (izoffa.com) који се бави анализом драмских уметности. У оквиру организације ОФ Нови Сад организовала је први Фестивал филмских ауторки у Новом Саду. Чланица је регионалне платформе Од малих ног(у).


ФЕПОВИ ВИДЕО ДНЕВНИЦИ

Из дана у дан, кроз оштри објектив Ање Шулц и замисао Николе Новака гледаћете атмосферу на ФЕП-у из угла деце и младих. Фепови дневници су ту да забележе програм, утиске, енергију и идеју ФЕП-а и пренесу је преко дигиталних канала довољно далеко да стигне и до оних који су нам само срцем близу.АУТОРИ ФЕПОВИХ ДНЕВНИКА:


Никола Новак, рођен 16.9.2003. године, похађао Гимназију “20. октобар” у Бачкој Паланци. Волонтирао у многобројним организацијама, као и на Фестивалу еколошког позоришта за децу и младе. Сада је координатор волонтера на Фестивалу. Ишао у основну музичку школу, свира клавир и пева у црквеном хору “Свети Јован Крститељ” у Бачкој Паланци. Од ове године, студент мултимедијалне режије на Академији уметности у Новом Саду.Ања Шулц, рођена 10.01.2003. године. Завршила је средњу школу за дизајн “Богдан Шупут”, смер техничар дизајна ентеријера и индустријских производа. У све четири године школовања постиже одличан успех. Завршила је курс Енглеског језика, који течно говори. Завршила курс режије кратких филмова у школи филма “Фокус”. Више година волонтира на Фестивалу еколошког позоришта ФЕП где је тренутно и координатор креативног тима. Од ове године, студент камере на Oдсеку за аудио визуелне медије на Академији уметности у Новом Саду.