„Dragi budući ja...“

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade poziva vas da zajedno sa nama kreirate budućnost. Pozivamo vas da se dobro zamislite i zapitate šta biste to poručili sebi u budućnosti, a potom da to sve prenesete na papir, pravi ili ovaj virutelni, i da podelite svoje misli sa nama.

Prethodni meseci pokazali su nam da ne može sve da bude uvek onako kako mi želimo. Nekada je priroda jača od nas, a nekada su prisutni i razni spoljašnji faktori koji na nju utiču, a i na nas, ljude, koji smo, na kraju krajeva, deo te iste prirode.

2020. godina obezbedila je svoje mesto u istoriji kao godina promena. Početkom godine možda nam se činilo da će najveća svetska briga i dalje biti globalno zagrevanje i naše zanemarivanje prirode koja nas okružuje. Kad ono, međutim, pojavila se sada već svetski poznata korona i postala najbitnija globalna tema. Na kratko smo zaboravili i na tu prirodu o kojoj stalno pričamo, dok nas nisu zatvorili i dok nismo videli kako je njoj baš lepo bez nas i našeg, ljudskog, negativnog uticaja na njeno razvijanje. I evo, sada, kada se sve vraća u normalu, niko više nije siguran koje su najvažnije teme...

Možda, ipak, svako ima neku svoju brigu, a na kraju svi imamo zajedničke želje i ciljeve – da živimo u boljem okruženju i na zdravijoj Planeti (u svakom smislu te reči). Zato je sada prilika da stavimo na papir sve ono što je u nama i da sami sebi damo neki domaći zadatak. Pa da taj „Dragi budući ja“ ima kvalitetno i pametno štivo jednog dana da pročita.

Kroz istoriju, pisma su nosila tajne, najintimnije priče, skrivene poruke, sva važna obaveštenja... Neka su bila mirisna, neka su bila pisana perom, neka su putovala nedeljama, pa čak i mesecima do svojih primalaca. Mi vas puštamo da izaberete kakvo će biti vaše pismo.

Ako želite da se podsetite kako je to bilo nekada, vaša pisma možete nam poslati poštom na adresu – Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, 20. oktobra 70, 21400 Bačka Palanka.

Ukoliko niste za tradicionalne metode, tu je naš mejl – dragibuducija@fep.org.rs.

Naravno, uvek su otvoreni inboksi i naših društvenih mreža, a za sve je dostpan i gugl formular koji možete popuniti i tako napisati svoje pismo.

Dragi budući ja...

Draga buduća ja...
Dragi svi, željno iščekujemo vaša pisma.S ljubavlju,

Vaš Festival ekološkog pozorišta za decu i mladeP.S. Najbolji delovi pisama biće objavljeni na našem sajtu i društvenim mrežama, a na 26. FEP-u pisma će oživeti i pokazati nam kako to maštamo o budućnosti.

P.P.S. Vidimo se u Bačkoj Palanci krajem avgusta!