Никола Пејаковић Коља на јубилеју Фестивала еколошког позоришта за децу и младе

Фестивал еколошког позоришта за децу и младе и Паланачки Дунав Фест (ПДФ) овог лета удружују снаге и доводе у Бачку Паланку најјачу музичку поставу до сада предвођену позоришним редитељем, сценаристом, глумцем, култним аутором, гитаристом и певачем Николом Пејаковићем Кољом.

Спој позоришта и музике Коља ће исказати и као члан стручног жирија јубиларног 25. издања ФЕП-а, а заједно са Гробовласницима свој музички блуз спектакл извешће у суботу 24. августа, треће фестивалске вечери, у оквиру „пдФеп“ музичког програма. Подршку исте вечери пружиће му провокативни крагујевaчки панк-рок састав „Човек без слуха“.

Од 22. до 25. августа, осим у позоришним представама из целог света, уживаћемо у квалитетном музичком програму ПДФ-а који ће први пут бити одржан уз нашу подршку. Као једине две локалне организације које негују алтернативну и независну сцену, одлучили смо да поводом 25. годишњице ФЕП-а, „Срцем, штапом и канапом“ удружимо бојна копља са ПДФ-ом у борби против кича и шунда како би Бачкопаланчанима довели нека од највећих имена наше сцене, миљенике и старије и млађе публике.

ФЕП је претходно спровео анкетирање својих суграђана и ослушкујући њихове потребе дошао до закључка да је Бачка Паланка жељна музике какву само ПДФ и ФЕП могу да осете и пруже пред сам крај лета. У три дана музичког програма, на обали Дунава, уживаћемо у року, панку, блузу, али и у синтвејв нотама, електру, диску и свим оним мелодијама на које нисте навикли у нашем граду.

Пред ФЕП-овом публиком до сада су наступили Atheist Rap, Eyesburn, Irish Stew, Минилинија, Стерео Банана, Неозбиљни песимисти и многи други, док су се на бини Паланачког Дунав Феста у последње две године бачкопаланачкој публици представили и Перо Деформеро, Гоблини, Осми Дан, Бркови, као и многи неафирмисани бендови који су своје умеће показали у такмичарском делу програма.

За више информација о овогодишњем музичком „пдФеп“ програму пратите нас на >>>фејсбуку<<< и >>>инстаграму,<<< као и наше пријатеље из >>>Паланачког Дунав Феста.<<<