Разговори о позоришту за децу и младе

Округласти сто

Да бисмо уживали у квалитетном позоришту за децу и младе, осим што правимо и посећујемо представе, морамо и много да маштамо, играмо се, сарађујемо, ослушкујемо и на послетку – причамо.

Округласти сто намењен је ауторима и ауторкама представа, жирију фестивала, представницима/цама институција, сарадницима/цама из региона, образовним радницима и радницама, као и са свим заинтересованим посетиоцима и посетитељкама фестивала. У опуштеној атмосфери и непосредној близини кафе-апарата, покушаћемо да усмеримо своје креативне потенцијале у решавање главног питања! Питања свих питања! (И, не, одговор није 42)

Наиме, какво то позориште за децу и младе треба да буде?Конкретно:
Разговоре модерира Мина Петрић


Студенткиња је четврте године одсека за драматургију Академије уметности у Новом Саду. Њена драма „Пад Авале“ имала је своја јавна читања у оквиру позоришта Промена, као и на Стеријином позорју, а објављена је двојезично у издању Фестивала студентског позоришта. Њена драма „Пукотине“ имала је јавно читање у УK Пароброд у режији Невене Мијатовић. Монодрама „Бетмен нема граница“ изведена је на Фестивалу монодраме за децу. Писала је критике за билтен Стеријиног позорја, ИНФАНТ, фестивал Покретница, Филмски Фронт и магазин Kултур!Kокошка. Основала је, уређује и пише за онлајн магазин Iz off-а који се бави анализом драмских уметности. Уредила је и писала за публикацију „Жене наше кинематографије“. Радила је као асистенткиња драматургије на представи „Бура“, Kокана Младеновића у продукцији СНП-а. Радила је пола године у сценаристичком тиму продукцијске куће Emotion. У оквиру организације OFF Нови Сад организовала је први Фестивал филмских ауторки у Новом Саду. Kоауторка је текста представе „Девојчица са шибицама“ (р. Соња Петровић) чију је радила и драматургију у Позоришту младих Нови Сад. Говори енглески, руски и италијански језик. Поседује бар два лажна идентитета у Градској библиотеци.