Otvoren poziv za
rezidencijalni program „Next generation“


Održivost kao budućnost pozorišta za decu i mlade
14-20. novembra u Novom Sadu
Asitež Srbija i regionalna platforma za razvoj pozorišta za decu i mlade Od malih nog(u) pozivaju mlade umetnike/ce, pozorišne radnike/ce i sve one koji rade sa decom i za decu, da se prijave za ovogodišnju rezidenciju „Next generation“, koja će biti održana od 14. do 20. novembra u Novom Sadu.

Rezidencijalni program je prolog Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade „Prekretnica“, čiji će domaćini ove godine biti Beograd i Novi Sad od 20. do 24. novembra.

Rezidencijalni program „Next Generation“ je Asiteževa inicijativa, osmišljena da podrži umetničku i kulturnu razmenu i saradnju između međunarodnih umetnika mlađih od 36 godina, čiji je rad usmeren ka pozorištu za decu i mlade.

Prijave su otvorene za stvaraoce i stvarateljke iz celog sve- ta, a za učešće u rezidenciji, biće odabrano 13 učesnika i učesnica.


PRIJAVE SU MOGUĆE DO 25. APRILA!
Tema ovogodišnjeg programa je održivost.

Održiva umetnost se može definisati kao pronalaženje novih kreativnih načina da se stvori umetnost koja može da koristi životnoj sredini, bilo korišćenjem pristupačnih i prirodnih materijala ili inspirisanjem društvene svesti o gorućim temama. Kada govorimo o ekološki svesnom procesu rada, nije dovoljno govoriti samo o materijalima, temama i zagovaranju. Neophodno je govoriti o odnosima među ljudima u procesu, vremenu i načinu komunikacije; drugim rečima, o mentalnom zdravlju radnog procesa.„Next generation“ rezidencijalni program nudi:


- šest dana radionica na temu održivosti
- gledanje dela za decu i mlade nastalih u Srbiji
- diskusije i razmenu mišljenja
- umrežavanje sa pozorišnim praktičarima/kama iz celog sveta
- upoznavanje sa Asitež „Next Generation“ mrežom i njenim alumnistimaRegionalna platforma Od malih nog(u) i Asitež Srbija, odabranim učesnicima/ama obezbediće:


- šest noćenja (14-20. novembra)
- ishranu
- moderatore programaPrijave za učešće u rezidencijalnom programu „Next Generation“ podnose se putem LINKA, a najkasnije do 25. aprila.

Kandidati i kandidatkinje koji prođu selekciju biće obavešteni o preliminarnim rezultatima do 10. maja, a konačni rezultati selekcije biće objavljeni na zvaničnim sajtovima Asitež Srbija, ASSITEJ International i platforme Od malih nog(u) najkasnije do 15. maja.