ПРИПРЕМИМО ПЛАНЕТУ ЗА ЊЕН ДАН!

Након низа еколошких акција које смо организoвали претходних субота време је за НАЈВЕЋУ ДО САД! У СУБОТУ 20. априла уочи Светског дана планете Земље организоваћемо ”Трештег” АКЦИЈУ!

Почетак је у 10ч а окупљање је код споменика.

Агенда је следећа:

10:00 добродошлица и упис учесника
10:15 поделе у групе по локацијама (које су предлагали и слали грађани Бачке Паланке)
10:30 расподела кеса и рукавица
10:35 ПОЧЕТАК АКЦИЈЕ
13:00 ДРУЖЕЊЕ КОД ПЕЦАРОША под називом ”пребројавање смећа” (устакљени део) уз јело и пиће.


Позивамо, маме, баке, тате, деде, стрине и тече, веште и невеште куварице да ако желе донесу кифлице, погачице, пите, слатке и слане ђаконије, јер ће људи сигурно бити гладни.

АД ПОДУНАВЉЕ се побринуло да не останемо жедни, а по свему судећи куваћемо и пасуљ, јер су нам пецароши УСР ШАРАН домаћински уступили свој простор. Акцију је у виду донација кеса за посебно одлагање отпада и рукавица подржао Екостар пак, многи појединци као и Гранд Група у виду одношења смећа са места акције.

Ако желиш и ти да помогнеш јави се нашем координатору Радонић Ђорђе (0654744513).

Подсетимо, фотографије загађене природе пре и после чишћења најновији су интернет тренд, коме се придружујемо у циљу очувања наше животне средине. Удружење Фестивал еколошког позоришта за децу и младе ( www.fep.org.rs ) је организација која се систематски бави неговањем културе у Бачкој Паланци, граду који нема позориште. И то путем организовања базичне традиционалне манифестације ФЕСТИВАЛ ЕKОЛОШKОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ као и кроз остале локалне, регионалне и међународне пројекте у области културе и екологије.