“Дуго се веровало да је прва снага на свету снага црва.
Ал’ кад превлада силно смеће, ни црва на свету бити неће.”


Бранислав Петровић

ХУМАНИТАРНО-ЕКОЛОШКА АКЦИЈА:

Фестивал еколошког позоришта за децу и младе покреће још једну у низу великих еколошких акција. Овога пута, рециклирамо смеће у хуманитарне сврхе!

Зашто?


У Србији годишње настане и до 1,7 тона отпада по становнику!

Отпад се сматра једним од најозбиљнијих еколошких проблема савременог света. Наш задатак је да сачувамо и очувамо, заштитимо и унапредимо околину која нас окружује у циљу опстанка човечанства и читавог живог света на планети Земљи. Очување животне околине је од неизмерне важности за будућност сваког појединца али и будућих генерација, које ће живети у онаквом свету каквог им ми данас оставимо у наслеђе. Рециклирањем отпада чувамо биодиверзитет, екосистем и природне ресурсе тако што смањујемо загађење ваздуха, воде и тла, штедимо електрична енергију и продужавамо век санитарних депонија.



Kако?


Рециклирање представља једну од најлакших и најважнијих активности које можемо предузети ако желимо да прочистимо своју околину и смањимо загађивање наше јединствене Земље. Рециклирањем дајемо нов живот отпаду који, уместо да заврши на депонији, постаје ресурс који се користи изнова и изнова.



Шта?


Папир, картон, стакло, чепове, пластику, лименке и електронски отпад. Kоје смеће и како можемо да рециклирамо прочитај >>ОВДЕ.<<



Kада?


Акција почиње већ сада у вашим домовима, а од 7. до 14. скупљени отпад можете донети у двориште Словачког дома, где ће вас чекати ФЕП-ови волонтери, мали и велики чувари животне средине.



Kоме?


Да ли сте знали да смеће има своју вредност? Наш и ваш отпад носимо на рециклажу, а сав зарађен новац од рециклаже биће преусмерен социјално угроженој породици Бајић из Бачке Паланке.


Зато – три, четири, САД – сортирај своје смеће, да у свету буде ВИШЕ СРЕЋЕ.