ВОЛОНТЕРИ ФЕП-А ПОКРЕЋУ ТРЕШТЕГ АКЦИЈУ!

НИЗ ЕКОЛОШКИХ АКЦИЈА УОЧИ 22. АПРИЛА СВЕТСКОГ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Све популарнији #trashtag стигао је и у нашу Бачку Паланку. Идеја је да се сваке следеће суботе у 10 сати праве окупљања код Споменика на Дунаву, те овим путем, позивамо све који желе да се прикључе, да дођу и понесу рукавице и кесе за смеће. Како кажу волонтери ФЕП-а Немања Максимовић и Александар Асталош, њих је управо глобална акција #trashtag покренула и због тога су одлучили да се придруже својим суграђанима и подигну свест о глобалном загревању.

„Скупили су се верни волонтери нашег Фестивала, да би се придружили овој акцији и у нашем граду, позвали друге људе да нам се придруже и наравно да очистимо наш град. За прву акцију скупили смо 25 великих џакова смећа. Наравно, планирамо још акција како бисмо средили наш градић“, рекли су иницијатори овог догађаја Немања и Александар.

Најмасовнија акција чишћења биће организована у суботу 20. априла поводом Светског дана планете Земље (22. април), чиме ћемо спремити планету за њен дан. До тада Вас позивамо да нам се придружите у акцији чишћења или уколико сте у могућности да донирате кесе за смеће, рукавице и потребне материјале да нам се јавите на адресу office@fep.org.rs

Подсетимо, фотографије загађене природе пре и после чишћења најновији су интернет тренд. Трештег изазов, који је настао још 2015. године, постао је виралан тек недавно, када је на друштвеним мрежама један корисник предложио да би то била добра глобална промена која би учинила свет бољим местом.