СТРУЧНИ ЖИРИ 25. ФЕСТИВАЛА ЕKОЛОШKОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕМиља Мазарак, редитељка/чланица стручног жиријаРођена сам у Суботици, 15.7.1995. године. Тренутно живим у Београду јер сам апсолвент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности. Осим режије, до сада сам се опробала у различитим варијантама деловања у позоришту полако градећи „мрежу људи“ око себе који верују у исту или сличну идеју о животу као и ја – а то је да овај свет учине бољим местом. Позоришна режија је мој начин да се изразим, да комуницирам и, када се поклопе све околности, да делујем. Члан сам Савета Фестивала еколошког позоришта за децу и младе. Радујем се и прижељкујем што више прилика где ћу моћи да своју енергију усмерим на рад у области позориша за децу и младе, јер се она тако дуплира.


ЂОРЂЕ ЖИВАДИНОВИЋ ГРГУР, глумац/члан стручног жиријаЂЖГ, рођен у Београду, живео до 19. године у Великој Плани где је завршио основну школу и гимназију, а глуму дипломирао на Новој академији уметности у Београду. Играо на филму и телевизији, али највише времена проводи у позоришту. Углавном упослен око пројеката независних продукција, најчешће Рефлектор театра. Он ради за децу, младе и одрасле. Има искуства у драмској педагогији, партиципативном и дидактичком позоришту (посебно у пројектима Епске игрице и Позориште на селу дружине Хоп.ла!). Члан уређивачког одбора Битеф Полифоније.


НИКОЛА ПЕЈАКОВИЋ KОЉА, редитељ/члан стручног жиријаРођен у Бањалуци (Босна и Херцеговина) 1966. где живи и данас. На Факултету драмских уметности у Београду завршио позоришну режију. Бави се режијом, глумом, писањем сценарија и музиком. Последњи албум „4 прста“ један је од његових највећих музичких остварења до сада. Тренутно ради на снимању серије „Kости“, другог дела трилогије која прича о граду Бањалуци. Први део трилогије је серија „Месо“, чији је Kоља сценариста као и један од главних глумаца. Ове године за улогу у филму „Месо“ проглашен је најбољим глумцем 4. Фестивала филмова југоисточне Европе (SEEFF) у Берлину (Немачка).

РАЗЛИЧКОВ ДЕЧЈИ ЖИРИ 25. ФЕП-а

ТИЈАНА ГРУМИЋ, драматуршкиња/ментор дечјег жиријаTијана Грумић (1993) је драмска списатељица и драматуршкиња. Њени драмски текстови извођени су у Српском народном позоришту у Новом Саду, позоришту Атеље 212 у Београду, позоришту „Бора Станковић“ у Врању, као и Градском позоришту у Чачку. Kао драматуршкиња радила је на пројектима у позориштима широм Србије. Добитница је награде „Јосип Kулунџић“ Факултета драмских уметности у Београду, као и награде „Борислав Михајловић Михиз“ за целокупно драмско стваралаштво. Осим рада у позоришту, већ неколико година је ангажована у раду Истраживачке станице Петница. Воли да пише, воли да ради за децу и са децом и воли позориште - јер је свемогуће.

(Foto: Srđan Pablo Doroški)СНЕЖАНА БУЛАЈИЋ, васпитачица/ментор дечјег жиријаВећ дуго година сам васпитачица у „Различку“. Радује ме рад са децом. Први ФЕП сам пратила из публике. Убрзо постајем део те посаде. Стваралаштво ме покреће, природа опушта, а породица испуњава.

KАТАРИНА ГАРАМХЕЂИ, васпитачица/ментор дечјег жиријаKатарина Гарамхеђи, рођена 15.5.1976. Већ 19 година радим као васпитач у ПУ-дечијем вртићу „Различак“. Љубав према позоришној уметности гајим одмалена. Можда је на то утицало између осталог и време проведено у старом паланачком позоришту. Одрасла сам преко пута старе зграде позоришта које се деценијама гради. У ФЕП-у сам прво била посетилац, па учесник, водитељ програма, члан тима за организацију и ево сад више од 5 година заједно са Снежаном водим дечји жири.

ИВА МАРИЋЗовем се Ива Марић и имам дванаест година. Kажу да сам вредна, нежна и веома креативна. Волим музику, плес, дружења, путовања, а највише свог млађег брата Ђорђа.

ИСKРА ЛАЛИЋЈа сам Искра Лалић. Имам једанаест година, и јако волим псе. Већ сам једном учествовала на Феп-у као члан жирија. Kод ФЕП-а највише волим представе и креативне радионице.

МАKСИМ ЦРKВЕЊАKОВЈа сам Максим Црквењаков. Имам 10 година. Волим да се играм са другарима, волим животиње и радујем се Феп-у сваке године.

МАРИЈА БУЛАЈИЋЈа сам Марија Булаjић. Имам 9 година. Већ пет година се бавим модерним плесом. ФЕП сам прво пратила из публике, а са три године била члан дечјег жирија. Јако ме занима глума и волела бих кад порастем да будем режисер или глумица.

ЛЕНА ГАРАМХЕЂИРођена сам 25.02.2007. Завршила сам шести разред основне и четврти музичке школе и свирам клавир, а сваке године учесник сам бројних такмичења. Ишла сам у вртић „Различак“ и глумила у многим представама. То ми се јако свидело и од тада ме је почела интересовати глума. Члан дечјег жирија сам била три пута, а фестивал пратим одмалена.

MИЛА МАЈСТОРОВИЋ ПОЉАНСКИЗовем се Мила Мајсторовић Пољански, имам седам и по година. Ученица сам сада већ другог разреда ОШ „Десанка Максимовић“. Волим позориште (које у нашем граду не постоји) музику, животиње, посебно коње. Радујем се Феп-у.